Atlas Copco Construction Tools

Construction Tools Ă€r en av Atlas Copcos divisioner inom bygg- och anlĂ€ggningsteknik. Verksamheten producerar tyngre verktyg som boom-system, spett och borrmaskiner, packningsmaskiner samt utrustning för arbeten i betong. Produktbolaget Ă€r belĂ€get i Kalmar, med utvecklingsavdelningar och produktion spridda över tre vĂ€rldsdelar. Konkurrenskraften baserar sig pĂ„ kvalitet och innovation – dĂ€rför Ă€r det av största vikt att utvecklingsprocessen Ă€r effektiv och har rĂ€tt stödverktyg.

Att arrestera tidstjuvarna

NĂ€r Atlas Copco inledde samarbetet med FindOut hade man utmaningen klar för sig: projekten försenades av lĂ„nga ledtider, orsakade av svĂ„righeter att optimera. Att kunna komma till marknaden snabbare skulle vara avgörande för att plocka och försvara marknadsandelar. Rotorsakerna var ocksĂ„ vĂ€lkĂ€nda – projekten var relativt smĂ„, men mĂ„nga och komplicerade. Konstruktionsprocessen genomgĂ„r mĂ„nga iterationer, och krĂ€ver koordination av mĂ„nga sorters resurser för prototyping. Med projekt pĂ„ flera Ă„r, och med experter i flera lĂ€nder stĂ€ller det stora krav pĂ„ arbetsprocessen. Var den robust nog för utmaningen, och hade man det verktygsstöd man behövde?

SkrÀddarsytt passar bÀst

Tillsammans bröt FindOut och Atlas Copco ner problemen och kunde konstatera att arbetsmetodiken och projektinformationen nog fanns dÀr, men kommunikationen kring dem inte rÀckte till. SvÄrigheterna att kommunicera kring metoder, kring tillstÄndet i projekt och tillgÀngligheten pÄ resurser gjorde verksamheten svÄrstyrd. Men dÄ verksamheten ÀndÄ var framgÄngsrik, ville vi inte förÀndra den i grunden och riskera att skada mer Àn att hjÀlpa. Lösningen blev att skrÀddarsy ett projektverktyg som synliggör projekten och stöder existerande process, vilket alla i verksamheten kunde samlas kring. Vi kallar lösningen Gibraltar.

Beslutsstöd nÀr det behövs

NÀr FindOut bygger ett system som visualiserar en verksamhet, tar vi alltid vÄr utgÄngspunkt i frÄgan om vilka beslut som skall fattas med dess hjÀlp. Gibraltar hjÀlper alla som har ansvar i ett projekt att ta fram det underlag som behövs i varje stor beslutspunkt. Det samlar ocksÄ alla de projektdeltagare frÄn olika delar i vÀrlden kring en och samma bild av projektets tillstÄnd och framsteg. DÀrigenom skapas samsyn och förstÄelse kring projekt och metodiker, och rÀtt information finns tillgÀnglig nÀr den behövs, för den som behöver den.

Ett verktygsstöd vÀrt namnet

För Atlas Copco gÀllde det att skaffa sig en överblick över den komplexitet som uppstÄr i en sÄ pass stor produktportfölj, nÀr utvecklingen krÀver en samordning av mjukvara, hÄrdvara och mekanik. Tack vara denna överblick kan de nu planera verksamhetens tidskritiska moment och identifiera förbÀttringsmöjligheter i utvecklingsprocessen. Detta custom-byggda stöd hjÀlper Atlas Copco Construction Tools att ytterligare stÀrka sin position pÄ marknaden.

Mer information? Kontakta

Peter Roos, VD, FindOut
+46 761 279 270
peter.roos@find-out.se

Har ni ocksÄ tröttnat pÄ att anpassa ert arbete efter era verktyg? LÄt FindOut hjÀlpa er att ta fram ett verktyg som Àr ett verkligt stöd!

Kontakta oss