Mjukvaruutveckling Àr det nav kring vilket ett IT-bolag kretsar, inte minst pÄ FindOut. Det Àr en del av allt vi gör, frÄn att bygga verktyg som hjÀlper vÄra kunder att förstÄ och styra sin verksamhet, till rÄdgivning och samarbete i kundernas egna projekt. Men Àven om vi Àr kunniga inom mÄnga omrÄden, sÄ Àr det nÄgra dÀr vi Àr Ànnu lite vassare pÄ att fÄ bra lösningar att vÀxa fram.

I nyfikenhetens framkant

PÄ FindOut tycker vi om att kalla oss sjÀlva för teknikagnostiker i nyfikenhetens framkant. Med det menar vi att vi aldrig begrÀnsar oss sjÀlva i valen av implementationstekniker, och stÀndigt Àr villiga att pröva pÄ nya sprÄk och metoder. SÀrskilt viktigt Àr detta i den snabbrörliga front end-vÀrlden, dÀr nya tekniker och ramverk stÀndigt dyker upp.
För att kunna tillgodose vÄr nyfikenhet och ligga i framkant satsar vi mycket pÄ utbildning och kurser, men Àven utbytet mellan kollegor. Vi har regelbundna tekniktrÀffar dÀr vi utbyter erfarenheter och lÀr av varandra, och vi anvÀnder interna utvecklingsprojekt för att testa nya tekniker.

I alla lÀger

Effekten av det kontinuerliga kompetensutbytet och den institutionaliserade nyfikenheten Àr att FindOuts utvecklare excellerar i mÄnga olika roller. Vi gÄr ofta under titlar som front end, back end, full stack och annat, men i slutÀnden Àr det vÄr mÄngsidighet som Àr vÄr styrka. Detta har lett till att vi har kunnat hjÀlpa kunder med projekt som kombinerar modern teknik och vÄra kunskaper inom visualisering. Exempelvis har vi gjort kö- och projektvisualisering Ät Ericsson och visualisering av inbyggda system pÄ Scania.

Test sÀkrar trygghet

Testautomatisering handlar inte i första hand om en teknik, utan om ett synsÀtt och en instÀllning. PÄ FindOut hjÀlper vi vÄra kunder att organisera sig mot automatiserad testning, framför allt som en del av continuous delivery. Inom företaget har vi djup erfarenhet av hela utvecklingskedjan frÄn idé till drift. VÄrt arbete med value stream management ger oss en bra överblick över utvecklingsarbete och gör att vi kan hjÀlpa vÄra kunder att kontinuerligt testa rÀtt och effektivt.
En organisation som kontinuerligt praktiserar automatisk testning kommer inte bara att kunna kÀnna en kontinuerlig trygghet i att produkternas funktionalitet, utan kommer Àven att mÀrka att trösklarna för refaktorering och omdesign Àr lÀgre. Dessutom kommer man att snabbare nÄ en anvÀndarvÀnlig design, dÄ produkten kontinuerligt nöts mot verkligheten.

Storskalig agil utveckling

Att strÀva efter att vara agila Àr idag för mÄnga organisationer en sjÀlvklarhet. Men mÄnga brottas med hur man skall kunna skala agila metoder till stora projekt. Vi pÄ FindOut hjÀlper vÄra kunder pÄ vÀgen genom att vi anammar principerna frÄn Lean och Agile, men vÀljer exakta arbetssÀtt utifrÄn produktens och teamets storlek och vilken relation vi har till kunden.
Det finns mĂ„nga viktiga framgĂ„ngsfaktorer – att vara överens om roller och metoder inom organisationen; att koordinera och kommunicera; att komma ihĂ„g att vĂ„rda produkten under verksamhetsförĂ€ndring. Alla mĂ„ste kĂ€nna ansvar för helheten.
I vÄr verktygslÄda har vi mÄnga metoder för att hjÀlpa vÄra kunder, och vi plockar alltid fram de som just den kunden behöver bÀst. System- och projektanatomier, digitala hjÀlpmedel för planering, koordinering, och uppföljning, metodstöd Àr bara exempel pÄ vad vi kan bidra med.

Vill du bli en av oss?

Vi letar alltid efter fler duktiga utvecklare som vill kÀnna pÄ FindOut-upplevelsen. Varför inte ta en titt pÄ vÄr karriÀr-sida och se vad vi kan erbjuda?

Att jobba pÄ FindOut