Bra verktyg Àr A och O för utvecklingsarbete. Men vad som Àr bra verktyg skiljer sig mycket mellan organisationer och personer, och frÄn situation till situation. PÄ FindOut har vi stor vana bÄde som anvÀndare av branschen vanligaste verktyg, och som utvecklare av alldeles egna verktyg. Varför inte ta hjÀlp av oss nÀr du skall vÀlja nya verktyg, nÀr du vill fÄ de du har att fungera bÀttre tillsammans, eller kanske ta fram nÄgot skrÀddarsytt för just er?

Vi bygger det ni behöver

Alla kommersiella verksamheter mĂ„ste bli bĂ€ttre. Utan undantag, och utan paus. StĂ€ndig effektivisering Ă€r en förutsĂ€ttning för framgĂ„ng. För en utvecklingsorganisation finns det vanligen tre sĂ€tt – skaffa fler duktiga medarbetare, jobba smartare, och skaffa bĂ€ttre verktyg. PĂ„ FindOut kan vi hjĂ€lpa er med de tvĂ„ sistnĂ€mnda, och vi arbetar alltid utan förutfattade meningar om vad just ni behöver.

För just era utmaningar Àr unika. Visst finns det ibland standardsystem som kan hjÀlpa er, och visst tycks nyutveckling dyr, men vÀrdet i att fÄ ett system som hjÀlper er i det ni gör, pÄ det sÀtt ni gör det, Àr svÄr att överskatta. PÄ FindOut bygger vi de lösningar ni behöver!

Dashboards

Vad Ă€r en dashboard? “En översiktlig kontrollpanel” Ă€r ett svar. Ett annat Ă€r “en typ av verktyg pĂ„ FindOut har byggt mĂ„nga av”. Samarbetet med kunder som haft problem att lösa har vi ofta lett fram till att verktyg som pĂ„ olika sĂ€tt kunnat hjĂ€lpa dem att förstĂ„ och styra sina verksamheter, samtidigt som de levererar ett informationsvĂ€rde till alla som anvĂ€nder dem.

VÄra dashboards har sett mycket olika ut sinsemellan. Oftast Àr det beroende pÄ de typer av underliggande system som tillhandahÄller den data som visualiseras. Det centrala med en dashboard Àr snabb och lÀttförstÄelig visualisering av data, utformat efter en djupare förstÄelse av vad som Àr viktig i en organisation och i ett projekt.

PĂ„ FindOut förstĂ„r vi vad visualsierad data kan göra för och med er organisation – pĂ„ gott och ont! Vi Ă€r en helhetsleverantör – vi vet nĂ€r en dashboard Ă€r den bĂ€sta lösningen, och nĂ€r nĂ„got annat vore bĂ€ttre.

Koppla ihop vÀrlden

Vi vet hur det brukar bli efter ett tag pÄ ett företag. Efter hand har man tagit in och lagt till det ena bra verktyget efter det andra, byggt en del sjÀlv, och anpassat sig till en massa olika förutsÀttningar och utmaningar. Resultatet? Ja, vanligtvis att Àven om man i teorin har all information man behöver, och alla verktyg att behandla den, sÄ gör splittringen att man i praktiken löser oförstÄdda problem med felaktiga verktyg. Att integrera miljöer och verktyg, att fÄ dem att prata med och förstÄ varandra, Àr en idag en av de största utmaningarna för mÄnga företag.

Integrerade verktyg gör att information utbyts korrekt och snabbt mellan olika system. Det Àr en förutsÀttning för sÀker spÄrbarhet och ett smidigt flöde i produktutvecklingen, och det eliminerar en mÀngd felkÀllor som hÀrrör frÄn manuella dataflyttar.

PÄ FindOut har vi lÄng erfarenhet av att jobba med alla de utmaningar som verktygsintegration för med sig. Vi har jobbat med mÄnga stora integrationsstandarder, sÀrskilt med linked data, semantic web och OSLC.